Παρουσιάσεις Εισηγητών

ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ / ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ

Σ’αυτό το μενού θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα ωφελείματα που παρέχουν διάφοροι οργανισμοί και υπουργεία της χώρας για παιδιά και άτομα με αναπηρίες.

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
  • CYTA
  •  ΑΗΚ
  • ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
  • ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
  • Παιχνιδότοποι για παιδιά με αναπηρία
  • Ermes Airport

Χορηγοί

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μουσικοχορευτική Παράσταση Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α. 2015 : "Ταξιδεύοντας με τον ελληνικό κινηματογράφο"

Στις 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες. Στόχος ήταν η συμμετοχή των παιδιών με αναπηρία σε κοινωνικά δρώμενα όπου μέσα από το χορό, τη μουσική, το τραγούδι και το θέατρο να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες και τα χαρίσματά τους παραμερίζοντας κάθε είδους αναπηρία.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΠΟΣΥΓΟΠΕΑ είχε την τιμή να συνεργαστεί με το Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας και Ελεύθερης Αμμοχώστου του Υπουργείου Παιδείας. Στην παράσταση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από:

Το Ειδικό Σχολείο «Αγ. Σπυρίδωνας»

Το Γυμνάσιο Βεργίνας

Το Περιφερειακό Γυμνάσιο – Λύκειο Λευκάρων

Το Παγκύπριο Λύκειο

Το Μουσικό Λύκειο Λάρνακας

 

Το καλλιτεχνικό δρώμενο ήταν εμπνευσμένο από τον ελληνικό κινηματογράφο και έφερε τον τίτλο «Ταξιδεύοντας με τον ελληνικό κινηματογράφο».

Τα παιδιά μας χάρισαν ένα μαγευτικό ταξίδι με αφετηρία τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και τελικό προορισμό τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο. Ζωντάνεψαν επί σκηνής τη Μελίνα Μερκούρη, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, το Λάμπρο Κωνσταντάρα, το Δημήτρη Παπαμιχαήλ και άλλες εξέχουσες φυσιογνωμίες μέσα από το τραγούδι, το χορό αλλά και το θέατρο.

Συναισθήματα ενθουσιασμού, χαράς, γέλιου και θαυμασμού πλημμύρισαν την αίθουσα. Μικροί και μεγάλοι καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και τίμησαν τα παιδιά μας με την παρουσία τους.

Ευχαριστίες στο Βουλευτή κύριο Γιώργο Βαρνάβα, ο οποίος εκπροσώπησε τον έντιμο Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κύριο Γιαννάκη Ομήρου, το Βουλευτή κύριο Γιώργο Γεωργίου, το Βουλευτή κύριο Γιώργο Προκοπίου, τους αξιότιμους εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, για την παρουσία τους στην παράσταση.

Θερμές ευχαριστίες στους συμμετέχοντες, οι οποίοι δραματοποίησαν με τις φωνές τους και την παρουσία τους τόσο αισθαντικά την παράσταση δίνοντας το δικό τους μήνυμα: «Η αλήθεια της έκφρασης δε γνωρίζει αναπηρία και όρια».

Ευχόμαστε μέσα από αυτό μας το ταξίδι να γεμίσατε πίστη για τις ανθρώπινες δυνάμεις.