Παρουσιάσεις Εισηγητών

ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ / ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ

Σ’αυτό το μενού θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα ωφελείματα που παρέχουν διάφοροι οργανισμοί και υπουργεία της χώρας για παιδιά και άτομα με αναπηρίες.

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
  • CYTA
  •  ΑΗΚ
  • ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
  • ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
  • Παιχνιδότοποι για παιδιά με αναπηρία
  • Ermes Airport

Χορηγοί

Ημερίδα Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α – «Γνωρίζω, Μαθαίνω, Στηρίζω, Συμμετέχω & Διεκδικώ», 1η και 8 Ιουνίου 2013.

Η ΠΟΣΥΓΟΠΕΑ διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Γνωρίζω, Μάθαινα, Στηρίζω, Συμμετέχω & Διεκδικώ».

Η ημερίδα θα δοθεί στην ελληνική γλώσσα και θα πραγματοποιηθεί την 1η και 8 Ιουνίου 2013 στη Λευκωσία και Λεμεσό αντίστοιχα, από τις 9π.μ. μέχρι τις 1μ.μ.  Στη Λευκωσία, η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης και στη Λεμεσό υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.

 

Η Ημερίδα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τα δικαιώματα των παιδιών με Ειδικές Ανάγκες σε νομικό επίπεδο αλλά και πληροφορίες για τις υποχρεώσεις των γονέων απέναντι στα παιδιά τους. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα καθημερινής φροντίδας ΑμεΑ όπως σίτιση, ένδυση και απασχόληση. Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας της Ομοσπονδίας αναφορικά με τις υφιστάμενες δομές για ενήλικα ΑμεΑ και τη δυνατότητα τους φιλοξενίας νέων ατόμων, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των φετινών απόφοιτων ΑμεΑ.   Στο τέλος κάθε παρουσίασης θα ακολουθεί συζήτηση.

Απευθύνεται σε:

Γονείς

Σχολικούς Βοηθούς

Συνοδούς

Εκπαιδευτικούς / Ειδικούς Παιδαγωγούς

Θεραπευτές (Φυσικοθεραπευτές, Νοσηλευτές κτλ.)

Κοινωνικούς Λειτουργούς

Ψυχολόγους

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για το λόγο αυτό η προ-έγγραφή είναι απαραίτητη. Για ηλεκτρονική εγγραφή πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τη Γραμματέα της Ομοσπονδίας στο τηλέφωνο 99039200, καθημερινά από τις 8π.μ. μέχρι τις 1μ.μ.

Επιλέξτε την επαρχία που σας ενδιαφέρει για να διαβάσετε το πρόγραμμα της Ημερίδας.  Λευκωσία Λεμεσός