Παρουσιάσεις Εισηγητών

ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ / ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ

Σ’αυτό το μενού θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα ωφελείματα που παρέχουν διάφοροι οργανισμοί και υπουργεία της χώρας για παιδιά και άτομα με αναπηρίες.

 • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
 • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
 • CYTA
 • ΑΗΚ
 • ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
 • ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
 • ΠΑΙΧΝΙΔΟΤΟΠΟΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Χορηγοί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ/ΝΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ολοκλήρωση της ετήσιας μουσικοχορευτικής παράστασης για το 2017

 

Την Παρασκευή  5 Μαΐου 2017, στις 8:00 μ.μ. στο θέατρο Λατσιών,  πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια μουσικοχορευτική παράστασή της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α.), η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Συντελεστές της παράστασης ήταν μαθητές και μαθήτριες με αναπηρία Δημόσιων Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Επαρχίας Λευκωσίας:

 • Γ’ Τεχνική Σχολή Αρχ. Μακάριου
 • Γυμνάσιο Λατσιών
 • Περιφερειακό Γυμνάσιο Πέρα Χωρίου Νήσου
 • Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας
 • Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α’
 • Γυμνάσιο Αγ. Στυλιανού
 • Γυμνάσιο Αγ. Βασιλείου
 • Λύκειο Ιδαλίου
 • Λύκειο Παλιομετόχου

Η εκδήλωση στόχευε αφενός στη συμμετοχή των παιδιών με αναπηρία σε καλλιτεχνικό δρώμενο επιμελημένο από τους ίδιους και αφετέρου στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωσή των μαθητών της γενικής τάξης αλλά και του ευρύτερου κοινού για θέματα που αφορούν στην αναπηρία.

Τα παιδιά ως πρωταγωνιστές εκδήλωσαν και ανέδειξαν, μέσα από το θέατρο, το τραγούδι και τον χορό, τις ιδιαίτερες ικανότητες και τα χαρίσματά τους, παραμερίζοντας κάθε είδους εμπόδιο και αναπηρία.

Το καλλιτεχνικό δρώμενο αποτέλεσε μια αναδρομή στον πολιτισμό και τη λαογραφία της Κύπρου και έφερε τον τίτλο «Κυπριακή Βραδιά».

Τα παιδιά τραγούδησαν με στίχους της καρδιάς με μελωδίες αέρινες, μας ταξίδεψαν νοερά, με τα φτερά της ψυχής. Μαζί τους επί σκηνής ήταν και ο μοναδικός στο είδος του, Μιχάλης Ττερλικκάς και η ορχήστρα του «Μούσα», οι οποίοι συνόδεψαν τα παιδιά στο τραγούδι.

Η χαρά και η ανυπομονησία ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων των παιδιών. Στα παρασκήνια νιώθαμε όλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές, την καρδιά μας να χτυπά δυνατά και ευχόμασταν να δείξουμε στις οικογένειές και στους φίλους μαςτη δουλειά μας! Το χειροκρότημα ήταν η επιβεβαίωση ότι τα καταφέραμε και φέτος. Το χαμόγελο μας ήταν γεμάτο από τα πιο όμορφα συναισθήματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες ευχαριστεί όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και τίμησαν τα παιδιά με την παρουσία και τη δική τους συμμετοχή στο μουσικοχορευτικό δρώμενο, μεταξύ άλλων:

-       Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Αίγλη Παντελάκη.

-       Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, κ. Γιώργος Περδίκης.

-       Ο Δήμαρχος Λατσιών, κ. Χρίστος Πιτταράς.

-       Ο Επίτροπος Εθελοντισμού, κ. Γιαννάκης Γιαννάκη.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή ο οποίος έθεσε την εκδήλωσή υπό την αιγίδα του αλλά και στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, κα. Αίγλη Παντελάκη η οποία απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του έντιμου Υπουργού.

Ευχαριστίες οφείλονται στις Διευθύνσεις Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης που διευκόλυναν ποικιλότροπα την υλοποίηση της καλλιτεχνικής εκδήλωσης.

Ευγνώμονες ευχαριστίες οφείλονται στην Προϊσταμένη του γραφείου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στους Λειτουργούς του Επαρχιακού Γραφείου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Λευκωσίας, στους Συνδετικούς Λειτουργούς, στους Εκπαιδευτικούς και στους Σχολικούς Βοηθούς των Ειδικών Μονάδων για την άριστη συνεργασία τους προκειμένου να  ολοκληρωθεί με επιτυχία η εκδήλωση.

Πολλές ευχαριστίες απευθύνονται επίσης στους υποστηρικτές της εκδήλωσης για τη συμβολή τους στη διοργάνωση της παράστασης:

-       Το Δημαρχείο Λατσιών.

-       Το φωτογραφείο « The house of Photographers».

-       Το γραφίστα Τρόα Τσαδιώτη.

Τέλος, ευχαριστούμε ολόψυχα τους συμμετέχοντες, οι οποίοι δραματοποίησαν το περιεχόμενο της παράστασης με την όλη παρουσία τους και μας πρόσφεραν ένα οναδικό ταξίδι! 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ετήσια Μουσικοχορευτική Παράστση ΠΟΣΥΓΟΠΕΑ 2017 - "Κυπριακή Βραδιά"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α.) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα παρουσιάσει μουσικοχορευτική παράσταση εμπνευσμένη από την Κυπρικακή παράδοση και λαογραφία.
Πρόκειται για μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά με αναπηρίες και στις ανθρώπινες δυνάμεις. 

Η παράσταση θα ανεβεί στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, στις 5 Μαΐου 2017, στις 20:00 και τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας, κ. Κώστα Καδή.

Το δρώμενοπεριλαμβάνει τραγούδια, τσατιστά και θεατρικά βασισμένα στην Κυπριακή διάλεκτο, εμπνευσμένα από την παράδοση και τη μουσική της Κύπρου. Η παρουσία σκηνικής δράσης, με κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς θα δώσει συνάμα μια νότα ψυχαγωγίας.

Συντελεστές είναι μαθητές και μαθήτριες με αναπηρία της επαρχίας Λευκωσίας, οι οποίοι θα πλαισιώνονται από συμμαθητές και συμμαθήτριές τους της Γενικής Τάξης.
Στη σκηνή θα εμφανιστέι και ο τραγουδιστής κυπριακών παραδοσιακών τραγουδιών, Μιχάλης Ττερλικκάς με την παρέα του "Μουσα", για ένα μοναδικό συναπάντημα με τα παιδία μας!

Μαθητές και εκπαιδευτικοί υπόσχονται μια διαφορετική μουσική εμπειρία πλούσια σε συναισθήματα. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αποτελέσματα Διαγωνισμού Ζωγραφικής "Το σχολείο που ονειρεύομαι ...Ένα σχολείο για όλους"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α.), θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες στον πρώτο διαγωνισμό ζωγραφικής για νέους που είχε προκηρύξει την 1η Οκτωβρίου 2016, με θέμα «Το Σχολείο που ονειρεύομαι. … Ένα σχολείο για όλους». Η συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν αθρόα και τα έργα μοναδικά. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 150 έργα από μαθητές Δημόσιων και Ιδιωτικών (ελληνόφωνων και αγγλόφωνων) Σχολείων απ’ όλη την Κύπρο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ευχαριστίες προς Κριτική Επιτροπή Αξιολόγησης Έργων Ζωγραφικής του Διαγωνισμού "Το Σχολείο που ονειρεύομαι... Ένα Σχολείο για όλους"

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α.),εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους εικαστικούς για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους στην κριτική επιτροπή αξιολόγησης των έργων ζωγραφικής που συγκεντρώθηκαν για το διαγωνισμό «Το σχολείο που ονειρεύομαι … Ένα σχολείο για όλους».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ενόψει της 3ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, έχει προγραμματίσει σειρά δράσεων και δραστηριοτήτων με στόχο την ενημέρωση του κοινού, για θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, καθώς και την ευαισθητοποίησή του για μια ομαλή κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ.